Voor de slachtoffers van Irma

Shit jong. Het lijken wel beelden van een nieuwe wereldoorlog! De schade die Irma heeft teweeggebracht in de Caraïben is gewoon niet te bevatten. De orkaan is nu onderweg naar Florida en het belooft daar niet veel beter te worden. En dan moeten José en Kathy nog passeren ...

Stel je voor dat je je hele hebben en houwen moet achterlaten, alles wat je ooit moeizaam hebt opgebouwd, zonder te weten in welke staat je alles terug gaat vinden. Als je het nog terugvindt ... Stel je voor dat je je katten of andere huisdieren noodgedwongen moet achterlaten ... Je kan alleen maar hopen op een goede afloop. En bidden dat het allemaal nog meevalt.

Schade op Sint-Maarten na de doortocht van orkaan Irma
Bij deze dus een kleine ceremonie om steun te vragen aan de spirits voor de slachoffers van het natuurgeweld dat al is geweest en dat nog gaat komen. Het is een klein ritueeltje dat gebaseerd is op een spell die werd uitgeschreven door een Amerikaanse heks uit Texas voor de slachtoffers van Harvey, de voorganger van Irma die lelijk huis hield in haar huisstaat. Het is bruikbaar is voor slachtoffers van gelijk welke natuurramp – branden, aardbevingen, orkanen, overstromingen, enz. ...

Benodigdheden:

  • Salieblaadjes
  • De schil van een appelsien
  • Kaneelstok
  • Een kommetje water (liefst regenwater als het om slachtoffers van stormschade gaat, zoals nu het geval is)
  • Een kookpot & een kookvuur
  • Wierook
  • Kaars
  • Blad papier en een rood lint.

Bereid je voor zoals je altijd zou doen als je begint aan een ritueel: steek een kaars aan, brand wierook, maak je geest vrij en vraag aan de spirits waar je normaal mee werkt om je te helpen bij dit ritueeltje.

Hou het kommetje regenwater in je handen en stuur er alle liefde en energie in die je er in kan steken. Je kan luidop vertellen voor wie de energie bedoeld is – de slachtoffers van Irma die bescherming nodig hebben, die hun huis kwijt zijn, die failie en vrienden verloren zijn, die rust en stabiliteit nodig hebben na het natuurgeweld van de afgelopen dagen.

Als je klaar bent met het opladen van het water, giet het dan in een kookpot op het vuur. Zet het vuur aan en laat opwarmen (maar niet koken).

Doe de salie in het water:
Ik vraag aan salie om bescherming voor de slachtoffers van Harvey, Irma, José en Kathy.

Doe de schil van de appelsien in het water:
Ik vraag aan appelsien kracht en stabiliteit zodat rust en geluk terug kunnen keren in het leven van de slachtoffers van Harvey, Irma, José en Kathy.

Doe de kaneelstok in het water:
Ik vraag aan kaneel om geluk te brengen aan de slachtoffers van Harvey, Irma, José en Kathy die het nodig hebben.

Laat het mengsel 10 tot 15 minuutjes zachtjes sudderen. Terwijl het water zachtjes verder suddert, schrijven we op een wit blad alles wat we de slachtoffers van de orkanen toewensen. Als je daarmee klaar bent, zet het vuur dan uit en laat het mengsel afkoelen. Laat de kaars gewoon verder branden. Rol het papier op en bind het rolletje vast met een rood touwtje.




Doe het afgekoelde mengsel opnieuw in een kom en neem het mee naar buiten. Laad het water opnieuw op met alle energie die je erin kan steken. Adem diep in en uit. Giet het mengsel op de grond terwijl je uitademt, zodat de energie met je adem, door je handen en via het mengsel mee de aarde in gaat en zo naar hen die het nodig hebben.

Brigandhu, Grote Godin, 
Ik ben uw dochter en ik richt mij tot u voor troost, bescherming en licht in duistere tijden.
Ik sta hier voor u, niet voor mijzelf maar voor de mensen in Texas, in de Caraiben en in Florida,
die bang zijn en niet weten wat hen nog te wachten staat.
Laat hen voelen dat gij bij hen zijt in deze periode van onzekerheid.
Troost hen terwijl zij bang het natuurgeweld afwachten dat nog op hen afkomt.
Zorg dat ze niet bang meer zijn en schenk hen gemoedsrust  in dit uur van grote nood.
Geef hen de kracht om de uitdagingen die ongetwijfeld nog volgen onverschrokken het hoofd te bieden.
Brigandhu, gij zijt mijn rots in de branding.
Ik wil u vragen om dat ook voor deze mensen te zijn die alles kwijt zijn, die familie, vrienden en huisdieren verloren hebben, en hun hele bestaan in chaos zien vervallen.
Help hen de moeilijkste dagen door te komen en het pad terug te vinden.
Dankuwel.

Bind het rolletje met wensen aan een tak van een boom of begraaf het op de plek waar je het mengsel hebt uitgegoten.


Bronnen:
https://thetravelingwitch.com/blog/2017/8/28/a-spell-for-the-victims-of-a-natural-disaster
https://witchesofthecraft.com/2017/09/07/prayer-for-our-brothers-sisters-in-florida/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam