Litha (Coven Ni D'Jenatche)

We hadden dan al wel een eigen Litha-viering gehad, we hadden oorspronkelijk met de covens afgesproken dat we samen naar de viering van Coven Ni D’Jenatchge zouden gaan, net zoals zij bij ons Beltaine waren komen vieren.

Coven Ni D’Jenatche, geleid door Tamarisk en Gwydion, is een prettig gestoorde coven uit Aarschot. Ze zijn een klassieke Alexandrijnse coven en wij werken ecclectisch, maar het klikt bijzonder goed en dus durven we al eens bij elkaar komen kijken en inspiratie opdoen. Het idee voor de Ogham-staafjes voor ons Litha-vuur komt bijvoorbeeld van een mini Ogham-workshop op de Ni D’Jenatche Litha-bijeenkomst van een paar jaar geleden. Het staafje dat ik toen had gemaakt steekt ondertussen nog altijd in mijn sacoche :-)

Het was weer een vrolijk drukke bende, zoals altijd bij een open bijeenkomst. Ik was een uur te laat, maar dat was niet erg. De anderen hadden ondertussen al hun eigen lantaarntje gemaakt, voor later in het ritueel. Superidee was dat: met gekleurde nagellak vrolijke motiefjes schilderen op kleine glazen potjes! Nagellak bestaat in ontelbare kleuren en droogt razendsnel op, perfect voor zoiets als dit. Zie je wel, inspiratie! :-)

Omdat het weer nogal wisselvallig was, zaten we een beetje op elaar gepropt onder een zeiltje dat nog snel was opgericht. Gelukkig maar, want in het midden van het ritueel werden we vergast op een echte wolkbreuk.


Het ritueel zelf was het klassieke ritueel met het gevecht tussen de Hulstkoning en de Eikkoning. Die gingen elkaar te lijf met waterpistooltjes op de 2 vierkante meter die beschikbaar was in de cirkel onder het zeiltje. Niet alleen zijzelf maar ook de omstaanders, die luid de koningen aanmoedigden, moesten er aan geloven. Tot de Eikkoning het onderspit moest delven, duidelijk niet met 100% goesting. :-)

We deelden een grote beker wijn (en ice tea voor de niet-drinkers onder ons), spraken onze wensen uit en jamden op de drums een indrukwekkend stukje muziek. Waar een lege wijnfles al niet goed voor is :-)


Ondertussen was de zon weer helemaal van de partij en we verhuisden naar de “vijver”, het groen uitgeslagen zwembad van Tamarisk en Gwydion, waar we onze lichtjes te water lieten. Schoon!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam